Optimale omstandigheden tijdens de marathon van Eindhoven?

07 oktober 2022, 12:00

Sport
Marathon renners in de stad. Foto: Adobe Stock / babaroga

De marathon van Eindhoven staat dit weekend op het programma en de renners krijgen te maken met perfect hardloopweer. De temperatuur kan bijna niet beter en er staat niet veel wind.

Volop zon tijdens de marathon

Zondag om 10 uur gaan de lopers van start die een hele marathon gaan lopen. In de nacht naar zondag komen brede opklaringen voor waardoor het flink afkoelt. Hierdoor komen de minima uit op een graad of 3. De ochtend verloopt daarom ook vrij fris met mogelijk enkele mistbanken. Het is dus zeker aan te raden om jezelf goed aan te kleden als je naar de start loopt.

Als de marathon van start gaat zullen de eventuele mistbanken snel verdwijnen en kunnen de renners het hele parcours volop zon verwachten. Rond 11 uur ligt de temperatuur rond 12 graden. Met een matige wind uit het zuiden zijn dit optimale hardloop omstandigheden. Mogelijk komen er enkele sluierwolken voor maar over het algemeen zullen de renners constant in de zon lopen. Met zoveel inspanning kan het dan alsnog vrij warm aanvoelen.

Om 14 uur gaan de renners van de halve marathon van start. De temperatuur zal rond dit tijdstip rond 15 graden liggen. Gedurende de race loopt de temperatuur nog iets op waardoor het ook voor de renners van de halve marathon soms vrij warm aanvoelt.

Al met al zijn de weergoden de renners vrij goed gezind. Het hardloopcijfer voor Eindhoven is dan ook een 10! Ook voor de toeschouwers is het perfect weer om langs het parcours de renners aan te moedigen. Met het zonnetje bij maxima rond 18 graden is het op en top najaarsweer.

Lees hier wat de beste weersomstandigheden zijn om hard te lopen.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven