Voorjaarsvakantie regio zuid weer Nederland: vaker zon

07 februari 2024, 09:00

Vakantieweer
Krokussen in het gras. Foto: Henk Voermans

Het overwegend bewolkte en vaak natte weertype raken we kwijt. De zon krijgen we volgende week een stuk vaker te zien dan deze week. In dit artikel lees je hoe alles over het weer in de week van de voorjaarsvakantie in regio zuid.

Komende dagen is het ronduit wisselvallig. Morgen is in het noorden tijdelijk natte sneeuw mogelijk. Vrijdag valt overal regen en is het zeer zacht voor de tijd van het jaar met 11 tot lokaal 15 graden! Maxima van zo’n 6 graden zijn gebruikelijk begin februari. Lees meer over het weer van komende dagen in ons uitgebreide weerbericht.

Zacht en nat weekend

In het weekend aan het begin van de vakantieweek is het overwegend grijs en zacht. Op zaterdag wordt het 11 tot 14 graden, zondag komen de maxima met zo’n 10 graden wat lager uit. Op beide dagen kan het af en toe regenen, maar geheel verregende dagen worden het niet. De wind waait uit het zuiden of zuidwesten en is veelal matig van kracht. Heb je carnavalsplannen dit weekend? Lees dan ons uitgebreide carnavalsweerbericht.

Rustig weer met enkele buien en geleidelijk meer zon

Volgende week houdt de wind zich rustig. Tijdens de eerste dagen is er vaak veel bewolking en komt het tot enkele buien. Gedurende de week neemt de neerslagkans af en breekt vaker de zon door. Als het later in de week toch tot enkele buien komt is er een kleine kans op winterse neerslag.

Het wordt namelijk aanmerkelijk kouder. Halverwege volgende week liggen de maxima waarschijnlijk tussen 5 en 8 graden en tijdens nachten met brede opklaringen kan het lokaal tot een graadje vorst komen.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven