Zo wordt het weer tijdens de tweede week van de meivakantie

01 mei 2024, 07:30

Vakantieweer
Volle terrassen. Foto: Ton Wesselius

Vandaag is het ronduit zomers. Zo warm als vanmiddag wordt het volgende week zeer zeker niet. Wat je wel kan verwachten in eigen land in de tweede week van de meivakantie lees je in dit artikel.

Vanmiddag wordt het op veel plekken ongeveer 25 graden. In het oosten kan het plaatselijk zelfs 27 graden worden. Alles over het weer van vandaag en de komende dagen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Weekend met zon en een bui

Op beide weekenddagen ligt de middagtemperatuur tussen 15 en 20 graden met de laagste maxima aan zee en de hoogste temperaturen in het oosten. Op beide dagen is kans op een bui, maar veel vaker is het droog en de zon is ook regelmatig te zien. Al met al geen onaardig weer tijdens de bevrijdingsfestivals.

Twee oudere mensen fietsen tussen de bloeiende velden. Foto: Ab Donker.
Twee oudere mensen fietsen tussen de bloeiende velden. Foto: Ab Donker.

Volgende week geen zomerwarmte, wel dagelijks zon

Voor vakantievierders in Nederland ziet volgende week er niet slecht uit. Het is licht wisselvallig met soms een bui, maar ook regelmatig zon. De kans op verregende dagen is heel klein.

Gedurende de week is de kans groot dat de wind draait naar het noorden of noordwesten. De kans op duidelijk bovengemiddeld warm weer is hierdoor klein, maar landinwaarts zal het dagelijks 16 tot 19 graden worden. En op een zonnige middag met weinig wind is ruim 20 graden ook wel mogelijk. In de kustgebieden is het met een noord(west)enwind aanmerkelijk kouder. Heb je een weekje op de Waddeneilanden geboekt? Houd dan rekening met middagtemperaturen van een graad of 14.

Lees ook: dit weer is normaal in mei

Zonkracht 5

Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon, als er weinig wolken zijn, volgende week met UV-Index 5. Zonder zonnebrandcrème kan je dan in 20-40 minuten verbranden. Of het daarbij 20 graden is of slechts 13 graden maakt helemaal niets uit.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven